Bewonerscommissies / huurdersbelangen

Organisaties, verenigingen, commissies die opkomen voor belangen van huurders in (onder andere) de Kolenkitbuurt? Mist u iets? Laat het weten.  (Dit overzicht is nog niet compleet. De pagina is in ontwikkeling.)

Wijksteunpunt Wonen West

Bij het Wijksteunpunt Wonen West kan iedereen uit Amsterdam West terecht voor gratis informatie, advies en ondersteuning op het gebied van huren en wonen. Om maandag t/m donderdag houdt het Wijksteunpunt inloopspreekuur voor al uw vragen rondom huren (voor tijden, klik hier). Elke maandag van 14 tot 17 uur is er in de bibliotheek op het Bos en Lommerplein, nèt naast de Kolenkitbuurt, een inloopspreekuur over Wonen via Woningnet.

Huurdersvereniging De Baarsjes – Bos en Lommer

De Huurdersvereniging De Baarsjes – Bos en Lommer (HVDBBL) zet zich in voor de belangen van de huurders in de Baarsjes en Bos en Lommer. Dit doet de vereniging door voor die belangen op te komen bij het stadsdeel, woningcorporaties en andere verhuurders. De HVDBBL is lid van Huurdersvereniging Amsterdam en de Woonbond. Zo laat de vereniging ook stedelijk en landelijk de stem van de huurders uit De Baarsjes en Bos en Lommer horen.