Cascoland

Kolenkit Logeerhuis

Het Logeerhuis aan het Piet Paaltjenspad 6 biedt al ‘sinds 2011’ gelegenheid aan buurtbewoners om hun gasten heel betaalbaar te laten logeren. Het Kolenkit Logeerhuis wordt al meer dan 10 jaar gerund door buurtbewoners en is een uiting van de gastvrijheid van de buurt. Mocht je er ook gebruik van willen maken bel dan met 06 8538 6256.

Nieuwtje: In Rhapsody is er nu ook een Logeerkamer gerealiseerd die misschien binnenkort open gaat voor de hele buurt!

Het Logeerhuis aan het Piet Paaltjenspad 6
opening BuurtMoesTuin2 op 22 april 2021

BuurtMoesTuinen in de Kolenkit

De Eerste BuurtMoesTuin in de Kolenkit tussen de Schaapherder- en de Sinjeur Semeynstraat bestaat al weer 9 jaar en wordt beheerd door 16 tuiniers(-families) die samen een tuinvereniging vormen. Er worden ook bijen gehouden, er is een bloemen pluktuin en Club Picante kweekt hete pepers in een kas in de tuin. 

Het succes van deze tuin leidde in 2020 tot de uitnodiging om een 2e BuurtMoesTuin aan te leggen tussen de Lauernessstraat en de Majoor Fransweg. Er is veel kennis over tuinieren in de buurt en 23 buurtbewoners hebben daar nu een moestuin. Naast moestuintjes is er in BuurtMoesTuin2 ook start gemaakt met een fruittuin en gaat een buurtbewoner beginnen met kiemgroenten te verbouwen in een kweekcontainer in de tuin, de start van mogelijke voedselproductie in onze eigen binnentuinen.

Nieuwtjes: Wist je dat de KolenkitKas op Rhapsody BuurtMoesTuin3 genoemd wordt en dat hier plantjes worden gekweekt voor de andere BuurtMoesTuinen? En dat we binnenkort van start gaan met BuurtMoesTuin4 op het Piet Paaltjensplantsoen aan de Leeuwendalersweg bij het Cascoland huisje waar we waarschijnlijk vooral kruiden gaan verbouwen?

De Cascoland KlereKas in de tunnel van de Leeuwendalersweg onder de A10

Recentelijk heeft Rijkswaterstaat, de eigenaar is van de Leeuwendalerstunnel onder de A10 West waar de KlereKas al sinds 2017 staat, de tijdelijke vergunning voor de KlereKas omgezet in een definitieve. De toekomst van de KlereKas is daarmee voorlopig verzekerd. De programmering van de KlereKas was voor corona al heel succesvol en sinds een aantal weken zijn we weer van start gegaan met kledingverkoop, -ruil en reparatie, dagelijks van maandag tot en met vrijdag. Kom eens langs! 

Op dit moment serveren gastvrouwen en heren uit de buurt twee keer per week koffie en thee voor gasten op het terrasje buiten de KlereKas. En we zijn nog op zoek naar meer gastvrouwen en heren. We zoeken ook nog mensen die kledingruil mee willen organiseren in het weekend. Neem contact met ons op via 06 5260 6667.

Naast de kledingverkoop is er iedere dinsdagochtend om 10 uur ook voedseluitgifte van Geredde Groenten en Fruit. We doen dit in samenwerking met Said Bensallam en 6 buurtvrijwilligers. Op zaterdag van 9 tot 13 uur vind je hier Boeren Voor Buren. Lokale groenten en fruit worden aangeboden voor stadspashouders. Bestel je pakket op www.boerenvoorburen.nl en haal het hier op.