Cascoland presenteert Verhuisdienst Kolenkit & Mobiel Logeerhuis

Aan het Piet Paaltjenspad 6 in de Kolenkitbuurt in Amsterdam West beheren buurtbewoners sinds 2011 het Cascoland Logeerhuis. Een unieke locatie in Amsterdam en een uiting van de gastvrijheid van de Kolenkit. Het Logeerhuis is bedoeld om kleinbehuisde buurtbewoners extra ruimte te bieden voor logees. Als buurtbewoners familie, vrienden of kennissen te gast hebben die van buiten de stad of zelfs uit het buitenland komen mogen zij gebruik maken van deze plek. En daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt! Helaas is dit Cascoland Logeerhuis maar een tijdelijke voorziening.

Naar aanleiding van de oproep om na te denken over een buurtkunstwerk dat de transitie van de Kolenkitbuurt verbeeldt, stelde Cascoland voor een Verhuiswagen te kopen en een Verhuisdienst op te zetten waarmee buurtbewoners elkaar konden helpen verhuizen. Die Verhuiswagen zou tevens ingericht kunnen worden als Mobiel Logeerhuis, opvolger van het succesvolle Cascoland Logeerhuis. Tijdens een openbare democratische stemming werd de Verhuisdienst Kolenkit gekozen om uitgevoerd te worden als buurtkunstwerk.

De Verhuiswagen rijdt al een tijdje, het Mobiel Logeerhuis is nu ook af. De Verhuiswagen, waarmee het afgelopen jaar tientallen buurtbewoner elkaar hebben geholpen met verhuizen, kan in een handomdraai omgetoverd worden in een luxe mobiele hotelkamer. Nu we een intense periode van verhuizingen achter de rug hebben gaat de Kolenkit Verhuiswagen voorlopig dienst doen als Mobiel Logeerhuis. Over een tijd als de nieuwbouw in de buurt een nieuwe fase ingaat zal de Verhuiswagen weer gaan verhuizen.

Het Mobiel Logeerhuis is ingericht als sfeervol verlichte lounge en biedt slaapgelegenheid aan drie personen. Het beschikt over een keukentje, warm en koud stromend water, toilet en douche en een verwarmingsinrichting. Het Mobiel Logeerhuis is een unieke overnachtingsplek in de buurt en het mooie is, hij kan op heel verschillende locaties ingezet worden. Doelgroep is niet langer meer alleen de buurtbewoner, maar ook de bezoeker van buiten, de reiziger of gast die op zoek is naar een ander soort slaap ervaring. Kom het zelf ook ervaren!

… en check even deze filmpjes….

Geef een antwoord