Fossa verjongt

11329901_896050333784654_7312303381719362522_nFOSSA in hip jasje door nieuwe eigenaars

Vanaf 1 juni 2015 krijgt Grand Café Fossa in Bos en Lommer twee nieuwe eigenaars. De jonge neven Eray Turkmen (23) en Erkan Turkmen (27) nemen het stokje over. Met de overname waait er een frisse wind door FOSSA en verandert het concept compleet. Symbool voor het nieuwe FOSSA is het wekelijks terugkerende evenement Burgers & Beats; live muziek van opkomende bands en singer-songwriters onder het genot van een burger. De kick off vindt plaats op maandag 15 juni, de burgers kosten dan maar €4 in plaats van €8.

Veranderingen concept
Vanaf 1 juni heet Grand Café Fossa enkel FOSSA. Het voormalige mediterrane Grand Café zal geleidelijk een metamorfose ondergaan en richt zich vooral op jong publiek; studenten en young professionals. Een leidraad in de veranderingen is hardhout. “Hardhout staat voor duurzaamheid en warmte”, aldus Eray Turkmen. Internationale voor- en hoofdgerechten gaan de tapas en mezes vervangen. Ook komen er veel lokale biertjes en gin-tonics op de drankkaart. Naast Burgers & Beats gaan er meer evenementen plaatsvinden. Zo werken Break ya Neck en Vondelsessies samen om vanaf begin juli wekelijks Hiphop/R&B avonden te organiseren.

Ontwikkelingen in West
Over de opkomst van Amsterdam-West kan geen twijfel meer bestaan. Zo beginnen de initiatiefnemers van Club Trouw binnenkort een club in het voormalige Iedersland College, achter Sportplaza Mercator. En in het voormalige GAK-gebouw komt een pizzabar van de eigenaar van de Tolhuistuin en Brandstof. Ook zij richten zich op een jong publiek.

Geef een antwoord