Onthulling kleurrijke muurschildering Borstblok op 19 juni

  • door
Een impressie van de muurschildering: zo moet het worden.

Een impressie van de muurschildering: zo moet het worden.

‘Een boodschap van duurzaamheid  op een kleurrijke en levendige manier uitgedragen’, daarvoor staat de muurschildering op het Borstblok in het Zuidelijk Veld van de Kolenkitbuurt, die op zondag 19 juni feestelijk wordt onthuld. Iedereen is welkom tussen 12.15 en 13.00 uur.

Duurzaamheid

De muurschildering is gemaakt in opdracht van het Dagelijks Bestuur van de bestuurscommissie West. Aanleiding was de transformatie van de voorbeeldwoning in het Borstblok op de Woutertje Pietersestraat 40-III naar een Nul-op-de-meter woning. Door deze transformatie werd de voorbeeldwoning  zeer energie-efficiënt: als alle berekeningen juist zijn heeft de bewoner geen rekening voor energieverbruik. Een voorbeeld bij uitstek van duurzaamheid. De muurschildering draagt de belangrijke duurzaamheidsboodschap van de woning én van het gehele Borstblok, op een kleurrijke en levendige manier uit.

Street Art Museum Amsterdam vond de Braziliaanse kunstenaar Angelo Campos bereid om de gemeentelijke opdracht uit te voeren. Angelo is een politiek geëngageerde kunstenaar die zijn kunst gebruikt om de sociale problemen onder de aandacht te brengen en waar mogelijk te verhelpen. Meer informatie: http://www.favelapainting.com

Bij de onthulling op zaterdag 19 juni tussen 12.15 en 13.00 uur zijn onder andere Gerolf Bouwmeester, voorzitter Dagelijks Bestuur stadsdeel West en de kunstenaar zelf aanwezig. Street Art Museum Amsterdam zorgt voor de feestelijke organisatie.

 

 

Geef een antwoord