Rapsody in West

Rapsody in West

Nieuwbouwproject Rapsody in West aan het Jan van Schaffelaarplantsoen.

De Nijs Projectontwikkeling heeft de – door stadsdeel West uitgeschreven – selectieprocedure voor het stedenbouwkundig ontwerp (zie bijgaand kaartje) gewonnen. Met het ontwerp ‘Rapsody in West’ scoorde De Nijs onder meer goed op inpassing binnen bestaande omgeving, duurzaamheid en inrichting van de openbare ruimte. Er is ook veel ruimte voor groen.

Het Jan van Schaffelaarplantsoen in de Kolenkitbuurt ligt al jarenlang braak. De afgelopen tijd is dit op diverse manieren ingevuld. Onder meer met een tijdelijke supermarkt, een strand en, meer recent, als verblijfsplek. Goede energieprestatie Uniek aan Rapsody in West is de extreem goede energieprestatie. Bewoners leveren na aftrek van eigen gebruik energie aan het net. Iets dat in gestapelde woningbouw in de stad niet eerder in deze mate is gerealiseerd. Dit is te danken aan een optelsom van maatregelen, waarbinnen een enorme hoeveelheid zonnecellen een belangrijke bijdrage levert.

Openbaar toegankelijke ruimte De woningen zijn geplaatst rondom een openbaar toegankelijke ruimte (er komt dus geen gesloten binnentuin). Deze ruimte wordt in overleg met de buurtbewoners vormgegeven. Zo stelt De Nijs voor om onder meer een buurtkas te maken.

Start bouw eind 2016 Donderdag 21 mei aanstaande sluit stadsdeel West met De Nijs een overeenkomst over Rapsody in West. Dit betekent dat er vanaf eind 2016gebouwd kan worden. Er komen dan zo’n 250 w0ningen. De komende tijd wordt u verder geïnformeerd over dit plan.

Geef een antwoord