Vernieuwing Kolenkitbuurt weer stap verder met oplevering Hof van Vlaanderen

Hof%20van%20Vlaanderen%20image001

In de Kolenkitbuurt hebben Stadgenoot en bouwbedrijf Van Wijnen 76 sociale huurwoningen en 14 koopwoningen opgeleverd. Nog eens 14 koopappartementen volgen in januari. De nieuwbouw heet Hof van Vlaanderen. Een jaar geleden werd de eerste paal geslagen. Alle woningen zijn inmiddels bewoond. Gisteren was er een feestelijke borrel met de nieuwe bewoners en vertegenwoordigers van Stadgenoot, Van Wijnen en de gemeente.

Met de oplevering van de woningen in het Zuidelijk Veld van de Kolenkit is een belangrijk deel van de vernieuwing van de buurt afgerond. De woningen zijn grotendeels verhuurd aan huurders uit de Kolenkitbuurt van wie de woningen in 2016 en 2017 gesloopt worden.
Onder de naam ‘Start up in West’ zijn 28 koopwoningen in de markt gezet. Marten Boerema, commercieel directeur van Van Wijnen: ‘Het betreft 28 starterswoningen die bijdragen aan de verdere differentiatie in de wijk’.
Jeroen van Berkel van stadsdeel West is blij met de realisatie van het project. “Er gebeurt veel in de Kolenkitbuurt. Stadgenoot bouwt, Rochdale gaat woningen opknappen en wij renoveren het Borstblok. Daarmee ziet de buurt er nu heel anders uit dan een jaar geleden. Het wordt er zeker aantrekkelijker op.”

Geef een antwoord